Letní zeleninové mámení…

  
Letní zeleninové mámení…

Článek

Letní zeleninové mámení… cuketa nám ozdraví střeva, okurka pomůže s redukcí a červená řepa povzbudí trávení

Léto bez čerstvé zeleniny si snad ani neumíme představit. Zelenina je nejen chutná, osvěžující, dietní, ale i významný zdroj minerálních látek, vitaminů, vlákniny. V zelenině jsou obsaženy i další důležité ochranné látky, které podmiňují správnou funkci jednotlivých orgánů a systémů. Pomocí zeleniny si můžeme „naordinovat“ i jednoduché očistné a ozdravující postupy…

Cuketa prospívá našim střevům

Cuketa obsahuje slizy, které působí hojivě na střevní stěny. Lidé, kteří mají problémy se střevy, by měly tuto zeleninu konzumovat ve velkém množství. Právě střevní sliznice jsou přední a nejdůležitější obrannou imunitní hrází před lidskými nemocemi, a tím významnými garanty našeho zdraví.

Cuketové projímadlo

Tento přírodní „čistič střev“ můžeme používat po celou letní sezónu. Cuketo-lněnou směs konzumujeme nejlépe večer. Ráno je pak úspěch zaručen!

Potřebujeme: 3 lžíce nahrubo nastrouhané cukety, 1 lžičku lněného semene

Postup: Cuketu podusíme s troškou vody doměkka, pak odstavíme a přidáme lněné semeno. Vše necháme 10 minut odpočívat, poté sníme.

Okurky zatočí s kily navíc…

Okurkami se můžeme i při minimu přijímaných kalorií zasytit, zásobit své buňky vitaminy a stopovými prvky, a přitom hubnout. Kouzlo spočívá v tom, že potřebné tuky si metabolismus odebírá z tukových polštářů na břiše a bocích.

Okurková dieta

Tato dieta spočívá v tom, že po dobu 2 – 4 dnů konzumujeme pouze čerstvé okurky a to v neomezeném množství. Na snídani, svačinu a oběd si uděláme pořádnou mísu okurkového salátu a večer ji budeme zase chroupat s troškou soli. Nesmíme zapomenout na pitný režim, a to 2,5 litru čisté neperlivé vody. Již po pár dnech se budeme cítit úžasně!

Červená řepa podporuje trávení

Červená řepa v kombinaci s citronovou šťávou a lněným semínkem jsou velmi účinné přírodní prostředky podporující trávení a střevní peristaltiku.

Projímadlo z červené řepy

Při potížích se zácpou si po dobu 3 dnů dopřejeme tento ranní nápoj – 2 dl teplé vody smícháme se 1 dl šťávy z červené řepy a 1 dl citrónové šťávy, půl lžičkou lněného semínka a vše vypijeme nalačno.

Melouny mají omlazující účinky

Meloun se může pyšnit obsahem vitaminu A, C, skupiny vitaminů B, draslíkem, železem, manganem. Tato zelenina je bohatá i na vodu a cenné látky jako například alanin, cystein, glycin, lutein, lykopen, metionin, ty účinně působí proti předčasnému stárnutí organismu.

Omlazující melounová kúra

Po 2 dny jíme pouze čerstvý meloun, v množství jakém chceme a k němu denně vypijeme 1,5 litry vlažné vody, nic víc. Při této kúře se tělo úžasně vyčistí a zregeneruje.

Redukční melounová kúra

Po dobu 3 - 4 dnů konzumujeme pouze melouny a to co hrdlo ráčí a pijeme 1,5 litru vlažné vody. Nic víc. Tuto proceduru opakujeme znovu po 10 dnech.


Autor: Simona Procházková

© 2015 Léčíme přírodou